divendres, 13 de novembre del 2009

iGoogle



Reflexió:

Crec que aquest treballs per a conèixer varis programes i/o aplicacions són verdaderament útils ja que estan destinats a facilitar-nos la recollida d'informació d'una manera molt senzilla.
Parlant del nostre treball, considero el d'iGoogle un servei realment interessant que d'una manera molt ràpida i fàcil ens dona accés a l'entrada de varies pàgines web d'interès.
Crec que a partir d'ara utilitzaré l'iGoogle a dari, encara que em costará desacostumar-me a la rutina d'anar obrint i tancant pàgines!

M'agradaria fer menció a un programa que em va semblar molt interessant, concretament el dotSub explicat per la meva companya Cristina Grau, crec que seria interessant que hi entréssiu i donéssiu un cop d'ull!

dilluns, 9 de novembre del 2009

Prova de CmapTools





Mitjançant el programa CmapTools ( programa explicat fa sessions a classe gestió) vaig elaborar un mapa conceptual del resum d'un capítol del llibre "Com parlar bé en públic" lectura de l'assignatura de comunicació.

Com a mostr d'utilitat d'aquest programa us enllaço el meu resum!

dijous, 5 de novembre del 2009

Nickleback - Rockstar !


Bon dia!!!

Avui he volgut fer una posada en escena de com fer un formulari per internet a través de l'aplicació "Google Docs"

L'activitat consisteix en contestar el breu qüestionari que veieu en pantalla després de visionar aquest vídeo: Nickleback-Rockstar.
Del famós grup Nickleback procedent de Canada.


Os annexo la traducció en castellà per que no l'Ageu de buscar!

Espero que mel contesteu! Moltes gràcies!


dimarts, 3 de novembre del 2009

¿Qué tienes debajo del sombrero?



L'altre dia a classe varem visionar el documental “¿Qué tienes debajo del sombrero?” fet per Lola Barrera i Iñaki Peñafiel.
Durant 36 anys va estar ingressada en una institució psiquiàtrica sense cap mena de reconeixement fins que la seva germana bessona (però sense cap malaltia) va anar a buscar-la i a endur-se-la a viure. Poc després la va fer particip de la associació Creative Growth Art Center (situada a Califòrnia), un centre que promou l'art com una eina de comunicació amb tots els medis necessaris per desenvolupar la creativitat de aquestes persones amb aquest tipus de malalties.

Des de que la Judy va ingressar al centre es va convertir en una persona molt més feliç, més expressiva, mes comunicativa i oberta als demés.
Ella treballava fent escultures amb objectes que trobava o agafava i ajuntava lligant-los amb diferents teixits i fils fent de moltes coses una de sola mostrant-se el que ella volia encara que no sapiguem el que ens volia transmetre.
Les seves obres, que a mida que passava el temps eren mes grans, van tenir un gran protagonisme impactant a tothom, mostrant-se a molts museus d'arreu del mon i venten-se a grans quantitats de diners.

Durant el visionat del documental també varem seguir d'a prop a mes alumnes i vam veure com es relacionaven, comunicaven i s'expressaven d'una manera molt personal però a la vegada natural i sincera entre ells amb gestos, carícies, somriures ...

En resum, aquest documental ens diu amb forma d'exemples personals que l'art també és una eina que ens ajuda a comunicant-se i expressant-se d'una manera pròpia.

Personalment crec que aquest documental ens fa reflexionar sobre els valors que ens poden transmetre les arts plàstiques i penso que com a futurs professors hem d'intentar que els nens, a part d'explorar la seva pròpia creativitat en l'art, han d'experimentar els valors comunicatius, cooperatius i expressius que també s'hi poden treballar.

dilluns, 2 de novembre del 2009

Ordinadors a les aules!

Dies enrera a classe de gestió i TIC vam conèixer una eina gratuïta de Google anomenada “Google Docs”. Aquest programa permet realitzar activitats pròpies del Office, com ara crear documents de text ( Word), diapositives ( power point) o fulls de calcul ( Excel).

L'avantatge d'aquest programa és que podem publicar els documents per Internet d'una forma molt fàcil sense tenir la necessitat de dependre de l'ordinador o components externs per emmagatzemar cap arxiu.

Utilitzar aquest programa és tan senzill com estar registrat en una compte de google i descargar-te l'aplicació des d'aquí.

A partir d'aquí en Jorge ens va proposar una treball titulat “els ordinadors a les aules” per fer en grup per tal d'experimentar les possibilitats d'aquesta aplicació. Nosaltres varem centrar el treball a partir dels temes principals del projecte 1x1 ( explicat al power point).

Vem descobrir que passar-nos la informació i elaborar el treball mitjançant aquesta utilitat va ser “bufar i fer ampolles” sense tenir cap complicació de passar-nos els arxius o tenir el treball en diferents formats. A posteriori, varem publicar el power point a Internet i varem copiar la direcció en aquest comentari.




Per acabar, varem fer un formulari amb cinc preguntes (també a través de google docs) a partir de la informació que veiem a la presentació i tots els components del grup l'hem contestat.



L'única pega que hi varem trobar és que si dos companys escrivien dins del document amb dos ordinadors diferents a l'hora és penjava així doncs teníem que anar amb compte de anar guardant el treball.


Sota el meu punt de vista penso que el “Google doc" és una eina útil que ens facilita la manera de compartir els arxius. L'únic inconvenient que hi trobo és que el nostre Internet (provinent de telefònica com a principal distribuïdor) és poc potent ( la majoria encara anem a 1 mb/s) per fer aquestes activitats.