diumenge, 27 de setembre del 2009

Gestió de la informació i TIC, 17/09/10

En aquesta primera sessió que hem realitzat a l'aula d'informàtica B3-02 (on realitzarem les classes d'informàtica) hem apres algunes utilitats del navegador "Mozilla Firefox", el segon navegador més utilitzat ( apart de Internet Explorer) i multi-plataforma ( es pot utilitzar en altes sistemes operatius com ara Mac OS X).

En aquesta publicació us annexo algunes anotacions que vaig fer a la classe junt amb la meva reflexió, espero que us serveixin!

Utilitats Firefox


BUSCADOR


Obrir Buscador “petit” = Ctrl + F

Utilitat? Serveix per buscar una paraula o conjunt de paraules en una mateixa pag.


CORRECTOR CATALÀ


Instal·lar Corrector en CAT = Boto dret -> Afegir Diccionaris -> Buscar CAT -> Reiniciar Firefox

Que es? És un corrector de català que ens serveix per anar corregint les faltes a mida que anem escrivint sense tenir que consultar al “word”.


FOXTAB


Instal·lar FoxTab = Eines -> Complements -> Aconsegueix complements ( pestanya esquerra) -> Buscar FoxTab -> Reiniciar Firefox


Que es FoxTab i perquè serveix? FoxTab és una aplicació del navegador Firefox que ens permet organitzar les nostres pestanyes o finestres. Al instal·lar-se es crea un icona ( concretament unes carpetes blaves) al costat d'on escrivim les direccions web, al obrir-se, automàticament agrupara totes les pestanyes obertes.


J.CODERCH ( petita explicació)


Internet a passat en pocs anys de ser 1.0 a ser 2.0. com a concepte global. Internet fa pocs anys ens servia per cercar informació molt limitada on tenien informació les empresses i poc més. En canvi avui en dia Internet ens permet una comunicació a partir de la participació del propi usuari.


OBRIR PESTANYA RAPID = Ctrl + T


BLOC DE NOTES DE GOOGLE (GOOGLE NOTEBOOK)

Instal·lar Google Notebook = www.google.com/notebook/download ( per descargar l'aplicació i instal·lar-la)

Utilitat? Permet guardar virtualment fragments de text en un bloc propi podent-lo utilitzar a qualsevol lloc on hi hagi instal·lada aquesta aplicació.


GOOGLE READER

Utilitat? Ens permet recaptar informació de diaris i ràdios virtuals.

Nota ->Avants d'utilitzar aquesta aplicació cal fer-se una compte de igoogle.

Com subscriure'ns als diaris? Anar a la web del diari ( ex. www.elpais.com) -> baixar la pagina fins abaix -> clic a RSS ( recuadret carbassa) -> Copiar Adreça ( boto dret copiar) -> Enganxar l'adreça on fica + Add Subscription ( dints de la pag. de google reader).

Com subscriure'ns a les ràdios? Obrir la pagina de la radio ( ex. www.radio.cat) -> obrir el programa de radio preferit -> baixar fins abaix la pag. -> copiar l'adreça RSS -> Enganxar l'adreça a +ADD Subscription ( dins de la pag. de google reader).


Reflexió personal de la sessió

Des del meu punt de vista, aquesta classe ens ha servit per introduir-nos al complex mon de les aplicacions dedicades a treure partit a la gestió i l'obtenció de la informació d'una
manera senzilla.
Personalment, em costara aconseguir l'habit d'utilitzar aquest tipus d'aplicacions ja que fins la data no les havia utilitzat mai. Espero integrar-les al meu dia a dia i poder ferles servir amb facilitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada